Kunst in de Sluis in Gorinchem

Gorinchem is een prachtig vestingstadje omringd door de rivieren de Linge en de Boven Merwede. De sluis geeft vanaf de Merwede toegang tot de rivier de Linge en uiteraard andersom. Vooral in de zomer is het daar een drukte van belang nog afgezien van de activiteiten die daar plaats vinden zoals o.a. de Open havendag.

Al zeker 20 jaar worden de binnenwanden van de sluis opgefleurd door 10 kunstwerken. Uniek in heel Nederland maar ook in de hele wereld. Ieder jaar is er een ander thema en kunnen amateurkunstenaars aan dit project mee doen.

Dit jaar komt dit project in de gevarenzone en dreigt niet door te kunnen gaan. De gemeente heeft enorm bezuinigd op cultuur en overal de subsidies stop gezet zodat de bestaande kunstzinnige stichting  failliet werd verklaard en het gebouw gesloten.

De docenten hebben  gezamenlijk hun schouders eronder gezet en vonden een ruimte waar ze een nieuwe start konden maken. De cursussen lopen maar de financiën laten te wensen over zodat het niet haalbaar is om de doeken voor  in de sluis af te laten drukken. Triest dat zo’n uniek project, dat ook nog onderdeel van de Culturele Route is, waar men met een gids voorbij wandelt, zomaar stopt!

Het leek de docente Neeltje Alblas onbestaanbaar dat de wanden van de sluis een jaar lang leeg en kaal zouden blijven en bedacht voor haar cursisten een thema: Onderwaterwereld. Cursisten zijn enthousiast aan de gang gegaan en er zijn vele mooie schilderijen gemaakt!

De kunstwerken zijn klaar maar er is geen geld om ze af te laten drukken. We willen dus met VoordeKunst.nl geld bij elkaar halen, zodat dit jaar ook weer kunst  komt te hangen in de Sluis van Gorinchem.

Hopelijk vindt u ook ,dat Kunst in de Sluis in Gorinchem moet blijven bestaan en ons wilt sponsoren. Alvast bedankt!

Voor meer informatie: http://voordekunst.nl/vdk/project/view/2256-kunst-in-de-sluis-in-gorinchem